Számít, hogy milyen akkumulátor működtet egy kéziszerszámot?
Számít, hogy milyen akkumulátor működtet egy kéziszerszámot?
2018. július 13.

Az akkus szerszámok nagy előnye, hogy függetlenek az áramforrástól, és a kábel nélküli munkavégzés is kényelmesebb! Ugyanakkor az akkumulátoroknak számos típusa létezik már, érdemes tájékozódni az egyes fajták előnyeiről, hátrányairól. 

A nikkel-kadmium akkumulátor típus tölthető a legtöbbször és a legnagyobb csúcsteljesítményt adja le. Ráadásul könnyen és gyorsan tölthető. Nagy hátránya viszont, hogy a kadmium erősen szennyező anyag és a gyártók egyre inkább térnek át a környezetkímélőbb típusok gyártására. Hátránya az is, hogy használat közben a merüléssel lineárisan csökken a teljesítménye.

Ezzel szemben a nikkel metál-hibrid akku egészen a teljes lemerítésig megtartja a maximális teljesítményét, kevesebb mérgező fémet tartalmaz, és 30%-kal nagyobb kapacitásra képes, mint egy nikkel-kadmium akku. Hátránya azonban a lassú tölthetőség és a rövid élettartam.

A lítium-ion akkumulátorokban kevesebb a cella, így kisebb az egyenetlen elöregedés okozta probléma. Bármikor tölthető, lemeríteni sem kell. Egyáltalán nem képződnek kristályok az akkumulátorban, ezért nem igényel karbantartást. Ennek a típusnak a hátrányai közé sorolják, hogy gondos és hosszú töltést igényel. Nem szabad teljesen lemeríteni, ezt általában a beépített elektronika nem is engedi.

Tekintse meg akkus kéziszerszám-kínálatunkat üzleteinkben! Ha kérdése van, kérje értékesítőink segítségét!

H-Szerszám City - Veszprém, Budapest u. 17. (OMV kúttal szemben)

H-Szerszám Center - Veszprém, Házgyári út 5/d (volt Agroker udvar)

H-Szerszám Szerszámház - Pécs, Táncsics Mihály u. 2. (Bőrgyár után)

Értesüljön elsőként a legújabb akciókról!