Pneumatika – a zöld technológia
Pneumatika – a zöld technológia
2019. január 24.

A megfelelően kiépített pneumatikus rendszerekkel számos mérnöki feladat megoldható, amelyekkel az ipar szinte minden szegmensében találkozhatunk. Egyedi rendszerek és célgépek építésében szinte nélkülözhetetlen technológia.

A pneumatikus rendszerek egy része “tisztán pneumatikus”, másik részük pedig valamilyen kevert rendszer. Utóbbi esetében beszélhetünk elektropneumatikus vagy hidropneumatikus rendszerekről, attól függően, hogy az elektromos rendszerekkel vagy a hidraulikával házasítják a technológiát. A tisztán pneumatikus rendszereket speciális területeken alkalmazzák, például szikramentes környezetben, robbanásveszélyes közegek közelében. A legelterjedtebbek az elektropneumatikus rendszerek, amelyekben a vezérlést elektronika végzi. Míg a végrehajtó szerepet a pneumatikus elemek, munkahengerek, forgatók, megfogók veszik át. A pneumatika a közeg tisztasága és a levegő mintegy végtelen rendelkezésre állása miatt vált elterjedtté és nevezhető zöld technológiának. Utóbbinak persze számos feltétele van, de a hidraulikával szemben mindenképpen felhozható érv. Az elektromos rendszerekkel összehasonlítva olcsóbb, sok esetben pedig egyszerűbb is lehet.

A 30 éves múltra visszatekintő Hafner Pneumatika Kft. által gyártott szelepek, munkahengerek és rendszerelemek (pneumatika csövek, nyomásszabályzók, mérőórák, előkészítő egységek) elérhetők a H-Szerszám Kft. üzleteiben:

H-Szerszám City - Veszprém, Budapest u. 17. (OMV kúttal szemben)

H-Szerszám Center - Veszprém, Házgyári út 5/d (volt Agroker udvar)

Forrás:
Értesüljön elsőként a legújabb akciókról!